Citeste cu atentie prospectul medicamentului tau inainte sa-l folosesti.

           

Cicatrol, unguent

Compozitie - Cicatrol, unguent
Unguent-gel continand sulfadiazina argentica 1% (tub cu 50 g). 

Actiune terapeutica - Cicatrol, unguent
Preparat antibacterian topic, combate infectia leziunilor cutanate, fiind eficace fata de germenii microbieni care se dezvolta la nivelul arsurilor sau altor plagi; actioneaza si ca pansament adsorbant, favorizeaza cicatrizarea. 

Indicatii - Cicatrol, unguent
Arsuri, ulcere varicoase, radiodermite, plagi atone, escare, eczeme umede, sicozis al fetei. 

Mod de administrare - Cicatrol, unguent
In arsuri sau ulcere varicoase se face toaleta plagii, apoi se aplica in strat de 2-3 mm, odata/zi, pana la inchiderea plagii; in eczeme si sicozisul fetei se aplica in strat subtire, de 1-2 ori/zi, 3-6 zile. 

Contraindicatii - Cicatrol, unguent
Alergie la sulfamide, sarcina aproape de termen; nou-nascuti pana la 2 luni (risc de icter nuclear); in caz de insuficienta renala, insuficienta hepatica, deficit de G-6-PD si in prima parte a sarcinii preparatul trebuie folosit numai cu indicatie stricta si cu multa prudenta. 

Reactii adverse - Cicatrol, unguent
Rareori senzatia de arsura locala, prurit, eruptii cutanate, suprainfectii cu ciuperci, foarte rar nefrita intestinala; ocazional leucopenie trecatoare la inceputul tratamentului; in cazul aplicarii repetate pe suprafete denudate intinse, se pot absorbi cantitati relativ mari de sulfamida si argint, cu risc de acumulare (mai ales in prezenta insuficientei hepatice si insuficientei renale).